معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار کرد: در جامعه ما خشونت خانگی و اجتماعی علیه زنان آمار بالایی ندارد و در مقایسه با سایر کشورها ایران وضعیت بهتری دارد اما حتی یک مورد خشونت علیه زنان هم مذموم است و قابل قبول نبست.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در سومین رویداد بین المللی زنان و صلح، امنیت پایدار که با حضور مهمانهایی از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و افغانستان برگزار شد، گفت: باید در جامعه اسلامی عدالت و امنیت برقرار باشد تا زنان بتوانند همدوش مردان زندگی رو به رشد و پیشرفتی داشته باشند. از این رو دولت ایران در چارچوب شرع مقدس لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت” را مصوب کرد.
ابتکار ادامه داد: این لایحه به ابعاد مختلف بحث خشونت خانگی و سایر خشونتهای درون جامعه می پردازد و قدم مهمی برای قانونی است که ان شاءالله توسط مجلس تصویب و زمینه را برای امنیت و توجه به حقوق زنان فراهم خواهد کرد.
وی همچنین این را هم گفت که اگر بخواهیم جامعه سالم و رو به رشد و اعتلا داشته باشیم باید خانواده از امنیت و اعتدال و صلح برخوردار باشد که در این میان بحث امنیت زنان بسیار حائز اهمیت است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین در بخش دیگر سخنان خود نقش سردار شهید قاسم سلیمانی را در پیشبرد صلح و مبارزه با داعش و ظلمی که بر علیه مسلمانان انجام شده است کاملا مشخص و غیر قابل انکار دانست و با گرامی داشت یاد و خاطره این شهید، ادامه داد: نقش سازمانهای مردم نهاد و فعالان اجتماعی در پبشبرد گفتمان صلح عادلانه و مبارزه با اشغالگری و تروریسم بسیار بحث مهمی است و باید این مهم را تقویت کرد.
وی افزود: در ایران تشکلهای مدنی بسیار قوی وجود دارد که از جمله آنها حدود ۲۷۰۰ تشکل در حوزه زنان است که مشغول فعالیتاند و معاونت زنان در جهت تقویت آنها برنامههای ویژه آموزشی در دستور کار داشته و دارد.
ابتکار در ادامه سخنان خود به نقش “اعتلافها” اشاره کرد و گفت: از جمله اعتلافهای مربوط به تشکلها اعتلافی است تحت عنوان “اعتلاف زنان مسلمان برای صلح” که با توجه به ضرورت همکاریهای منطقهای و بین المللی به ویژه در برابر جریانات خشونت طلب نظیر داعش اهمیت چنین اعتلافی که برگرفته از زنان فعال در جبهه مقاونت و امنیت مشخص میشود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره نقش زنان در گسترش صلح تصریح کرد: به دلیل نوع نگاه زنان به آینده کودکان خود و به دلیل حس مادری و صلح طلبی موجود در طبع آنها، این ضرورت احساس میشود که باید زنان در مناسبات مرتبط با صلح بیشتر در نظر گرفته شود و اهمیت بیشتری به آنها داد.
وی ادامه داد: در این زمینه تلاشهای بین المللی انجام شده اما کماکان با اعطا نقشهای بسیار پررنگ در بین زنان و در سطوح بالا در کشورها فاصلههای زیادی را شاهدیم. دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده است. این دولت مقرر کرد که حدود ۳۰ درصد از مدیران دولت باید از میان زنان باشند و تا کنون تقریبا ۲۵ درصد مدیران ما در سطوح عالی و میانی از بین زنان شایسته هستند.
ابتکار با بیان اینکه در عرصه دیپلماسی با همت دکتر ظریف و وزارت امور خارجه ایران برای نخستین بار سفرای زن دارد، تصریح کرد: اولین سفیر زن را امام خمینی (ره) منسوب کردند. دو نفر را مامور دیدار آقای گرباچوف کردند یکی از آنها خانم مرضیه دباغ بود. مرضیه دباغ از مبارزین قبل و حین انقلاب بودند که در این راه زندان نیز رفته بودند. او زن بسیار مبارزی بود. خوشحالیم ایران دارای سفرای زنی است که در عرصه دیپلماسی موفقاند. البته همچنان تعدادشان کم هست اما امیدواریم موفق باشند.
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری نوع نگاه پیشرویی که امام خمینی ره داشتند و پیام مهمی را منتقل میکند که نباید نقش زنان را در پیشبرد صلح دست کم گرفت. زنان با هوش عاطفی و مدیریت الهام بخش میتوانند بسیای از گره های پیچیده مربوط به صلح و مذاکره را حل کنند.
وی همچنین گفت: زنان هم میتوانند پیام انقلاب را به دنیا منتقل کنند و هم در مدیریت دیپلماسی و مذاکرات حضور موثر داشته باشند، این اتفاقی مهم است که جمهوری اسلامی پایه گذاری کرده است.
وی ادامه داد: بحث صلح بحث تمام انسانها است و نمیتوان گفت تنها منطقه غرب آسیا به علت تحت تاثیر بودن اشغالگری و جنگ و وجود یک کشور اشغالگری نظیر رژیم صهیونیستی و دخالتهای بیرویه قدرتها متاثر از مسائل و مشکلات جنگ است بلکه امروزه آفریقا و آمریکا نیز متاثر از مسائل جنگ و ناامنی هستند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ادامه داد: تروریسم بخشهای زیادی از آسیا را در برگرفته و آوارگی، ناامنی، فقر و بیخانمانی با جنگ ارتباط مستقیم دارد. این وضع تمام بشریت است و علیرغم تلاشهای انجام شده در این زمینه نظیر منشور سازمان ملل، قطعنامه، کنوانسون و برگزاری اجلال و… که نمیتوان آنها را نادیده گرفت اما کماکان صلح و امنیت پایدار را آرزوی بشریت میدانیم. روزی که از خواب بیدار شویم و جنگ و ناامنی در عالم نباشد، روز عید واقعی بشریت است.
وی افزود: زنان شاید به نوعی بیش از مردان و حتی کودکان از جنگ آسیب دیدند، با دیدن آثار بلند مدت جنگ در مییابیم که زنان همچنان آثار جنگ را به دوش میکشند. برای مثال علیرغم گذشت سالیان از تصویب قطعنامه ۵۹۸ در ایران و همزیستی با کشور دوست عراق اما همچنان جنگ در ایران باقی مانده است. هنوز زنان و مادران ایران رنج این جنگ را به دوش میکشند و جنگ برایشان پایان نیافته و هنوز در خانههایشان آثار جنگ وجود دارد. تبعات جنگ تا سالها پس از پایان آن برای بسیاری از جوامع باقی میماند.
به گفته ابتکار این معاونت در سال جاری با همکاری بنیاد شهید و ایثارگران توانست کنگره ۱۷ هزار زن شهید و جانباز را برگزار کرد چرا که در ایران حدود ۸۰۰۰ زن شهید و ۷۰۰۰ زن جانباز وجود دارد.
وی همچنین این را هم گفت که جوامع بسیاری از کشورها تحت تاثیر جنگ و اشغالگری آسیب زیادی دیدهاند که در این بین سهم بیشتری از این آسیبها متعلق به زنان و کودکان بوده است. حتی بسیاری از کشورهایی که در آنها به اصطلاح صلح حاکم است، باز هم تضییع حقوق کودکان اتفاق میافتد.
ابتکار با اظهار خوشالی از تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال جاری ادامه داد: واقعیت این است که صلح از درون انسانها آغاز میشود و صلح واقعی و پایدار با محوریت عالم و خدا شکل میگیرد که میتواند آرامش درونی برای افراد و خانواده و جامعه و حتی جامعه جهانی ایجاد کند. لذا این انسانها هستند که در ابتدا باید به صلح درون برسند تا بتوانند دنیا را به صلح دعوت کنند.
وی افزود: راهبری بسیاری از مناسبات جهان را کسانی بر عهده داشتند که با خود به صلح نرسیده بودند و به همان نسبت هم در معاملات جهانی صلح عادلانه شکل نگرفته است. حتی در کشوری نظیر فلسطین هیچگاه صلح عادلانه شکل نگرفته است.
ابتکار با اشاره به چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی تحولی عظیم در جامعه بشری بود چراکه این نهضت در برابر استمرار و استبداد ایستادگی کرد الگویی از ساختار سیاسی به نام جمهوری اسلامی را برای آولین بار شکل داد که چالش بزرگی است و فراز و نشیبهای فراوانی دارد اما در نوع خود کمنظیر است.
ابتکار معتقد است: انقلاب اسلامی ایران برخاسته از صلح درون امام خمینی ره بود و از این رو این انقلاب علیرغم مشکلات و فشارهای موجود بر علیه جمهوری اسلامی و فشارهایی که از جنگ هشت ساله تا تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی اتخاذ شده است همچنان مرجع و امید و الهام بخش انسانها است.
ابتکار درباره تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: به تعبیر رهبری و رئیس جمهوری اکنون ایران شاهد “جنگ اقتصادی” است که این جنگ فراتر از تحریمها است. علاوه بر آن در کنارش شاهد جنگ روانی نیز هستیم که تلاشهای عامدانهای در راستای تخریب وجهه ایران و دستاوردهای آن انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: ایران طی این سالها نقش پر اهمیتی در راستای پیشبرد صلح و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم با همکاری کشورهای منطقه انجام داده است. همچنین میزبان پناهندگان ایران و پذیرایی به مفهوم واقعی از مهاجران داشته است به گونهای که با دستور رهبری کودکان مهاجر از آموزش رایگان بهره بردهاند.
ابتکار با بیان اینکه ایران کماکان در راستای تامین امنیت در منطقه برای مقابله با داعش به عنوان پدیده شوم عصر معاصر فعالیت میکند، افزود: مبارزه اصلی با این جریان شرور به ویژه در سوریه و عراق را سردار شهید قاسم سلیمانی انجام داد و حمایتهای این شهید از زنان و کودکان و فعالیتهایش در جهت پیشبرد صلح و مبارزه با داعش غیر قابل انکار است و اینها جاودان خواهد بود.
ابتکار در پایان یاد و خاطره تمامی خادمین سلامت و کادر درمانی که در راستای خدمت به مردم و مبارزه با ویروس کووید ۱۹ شهید شدهاند را گرامی داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر