هفته گذشته نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران اقدام به ربودن شاعر جوان بانهای ترانه محمدی نمودهاند.
برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز دوشنبه هفته گذشته ۲۲ دی ۱۳۹۹ (۱۱ ژانویه ۲۰۲۱)، نیروهای امنیتی در شهرستان بانه مبادرت به ربودن شاعر و نویسنده جوان ترانه محمدی با تخلص ”تهنیا“ (تنها) نموده و وی را به خارج از شهر برده و مورد بیاحترامی و آزار و توهین قرار داده و حتی یکی از آنها که به فارسی صحبت میکرده ، تنها را تهدید به بریدن زبانش کردهاست.
یک منبع نزدیک به خانواده محمدی که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود در این خصوص به خبرنگار ههنگاو گفت: تنها به خانوادهاش گفته است : ”آنها (نیروهای امنیتی) که چهار نفر سوار بر یک اتومبیل MVM سفید رنگ با شیشههای دودی دقیقا جلو درب منزل با خشونت یک گونی به سر من کشیده و بدون هیچ گونه صحبتی و متعاقب طی کردن مسافت قابل توجهی من را به بیرون از شهر برده و پس از تهدید و توهین پس از حدود دوساعت مجددا گونی را به سرم کشیده و در یکی از محلههای مجاور منزلمان رهایم کردهاند“.
این منبع در ادامه اعلام کرد که ترانه محمدی طی ماه گذشته با تلفنی و شمارههای ناشناس تهدید شده و چند بار نیز از سوی اداره اطلاعات و نیروی انتظامی بانه احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است.
بنظر ربودن و تهدید این شاعر جوان پس از آن بوده که وی در یک لایو اینستاگرامی که با هیلا صدیقی داشت گفته بود ”شعری را به زبان مشترک[فارسی] میخوانم“ و در جواب هیلا صدیقی که گفته بود “منظورتان از زبان مشترک چیست، این سخن شما بدین معناست که شما خودتون رو متعلق به ایران نمیدانید بلکه متعلق به کُردستان میدانید“ گفته بود “بله شما درست میگوید من خودم را متعلق به کُردستان میدانم“ و همچنین حضور در یک برنامه اینستاگرامی با حضور هنرمند سرشناس کُرد ”نجمالدین غلامی“ صورت گرفته است.
ترانه محمدی ۲۱ ساله متولد شهرستانه بانه و هماکنون دانشجوی مددکاری اجتمای در دانشگاه مهاباد است. وی به زبانهای کُردی، فارسی و انگلیسی مسلط است.
ترانه از سن ۱۶ سالگی شروع به سرودن شعر نموده واز محبوبیت زیادی در میان قشر جوان در کُردستان برخوردار است. مضمون نوشتهها و اشعار وی عمدتاً در خصوص حقوق ملی کُردها، حقوق زنان، کودکان و همچنین پدیدههایی نظیر ازدواج اجباری است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر